print

معاونت پژوهش و فناوری بسیج اساتید استان اردبیل جلسه ای با موضوع بهداشت و کنترل بیماری های میکروبی و عفونی در اردبیل برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی بسیج اساتید استان اردبیل

از محور های مهم توسعه استان اردبیل می توان به گردشگری ، کشاورزی و دامداری اشاره کرد.

استان اردبیل با دارا بودن  718 هزار و 614 هکتار از  اراضی کشاورزی که 234 هزارو 336 هکتار آن را آبی و 451 هزارو 155 هکتار آن را دیم و 39 هزارو 246 هکتار آن را باغات میوه تشکیل می دهد یکی از قطب های مهم کشاورزی در کشور محسوب می شود.

از قابلیت‌های عمده دیگر اردبیل می توان به دامداری که بصورت سنتی اداره می شود اشاره کرد که ظرفیت‌های بالایی نیز در خصوص ارتقای تولید در این شهر مشاهده می‌شود.

یکی دیگر از قابلیت های مهم این استان گردشگری می باشد که  هرساله میزبان سیل عظیمی از گردشگران داخلی و خارجی می باشد. ، با توجه به این که استان اردبیل به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو در سال  2023 انتخاب شده که فرصت های قابل توجهی برای توسعه این استان در اختیار می گذارد.

استان اردبیل که یکی از استان های مرزی کشور محسوب می شود همواره مورد توجه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی که برای درمان به این استان مراجعه می کنند بوده که می توان با بهره‌گیری از ظرفیت علمی و پزشکی استان  و توسعه امکانات پزشکی در گسترش توریسم‌درمانی امیدوار بود.

اما این همه ی ماجرا نیست جذب توریسم درمانی و توسعه گردشگری در استان در گرو داشتن زیر ساخت های مناسب می باشد که اگر این زیر ساخت ها بر هر دلایلی فراهم نباشد،جمعیتی که در این استان زندگی می کنند را در معرض بیماری های گوناگون قرار می دهد.

معاونت پژوهش و فناوری بسیج اساتید استان اردبیل نیز در همین راستا، از سلسله جلسات مسأله محور بومی جلسه ای با موضوع بهداشت و کنترل بیماری های میکروبی و عفونی در اردبیل برگزار کرد.

در این جلسه به نقاط قوت ها،ضعف ها،فرصت ها و تهدید ها پرداخته شد و در آخر راهکار های لازم برای حل این مسأله بیان گردید.

از جمله مشکلاتی که مطرح شد می توان به  ضعف آموزشی در زمینه بیماری های میکروبی و عفونی و راه انتقال آن، آشنا نبودن کارشناسان بهداشت مدارس با این نوع بیماری ها که کودکان و نوجوانان را در معرض این نوع بیماری ها قرار می دهند،مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها که با ایجاد مقاومت درآنها  زمینه ساز بیماری های عفونی و میکروبی می شود، خطر شیوع CCHP وسل ریوی و... اشاره کرد

 

 و در آخر راهکارهایی نیز برای حل این مشکلات پیشنهاد داده شد که می توان به

  • فعال کردن شبکه علمی در حوزه پزشکی
  • آموزش مردم بویژه گردشگران و روستائیان از طریق رسانه ها و فضای مجازی و ...
  • قرار دادن یک تیم پزشکی در مبادی ورودی گردشگران خارجی به استان جهت کنترل بیماری خطرناک
  • تشکیل پرونده الکترونیکی سلامت بیماران چه داخلی و خارجی
  • الویت بندی موضوعات بطوری موضوعات حاد در اولویت اول قرار گیرد
  • نظارت بر مراکز غذایی و رستوران ها در زمینه میکروبی و عفونی تشدید شود
  • هماهنگی بین دستگاه ها متولی این افزایش یابد
  • تهیه مقاله های پژوهشی و همچنین سوق دادن پایان نامه های ارشد و دکتری به سمت این معضلات
  • سازماندهی بیماران خارجی بطوری که دلال ها نتوانند نقش اصلی در این زمینه را ایفا کنند
  • برای مسافران برگ های آموزشی و تصویری تهیه شود .

 

از سلسله جلسات مسأله محور بومی جلسه ای با موضوع بهداشت و کنترل بیماری های میکروبی و عفونی در اردبیل برگزار شد